WooCommerce in izdelava spletne trgovine v WordPressu – 7 stvari, so definitivni plus

7 stvari, ki jih morate vedeti o WooCommercu in izdelavi spletne trgovine v WordPressu.  Zakaj izdelava spletne trgovine je top izbira med najbolšimi online shopi v celem svetu.

Kaj je WooCommerce?

WooCommerce je široko razvejan vtičnik, ki se uporablja za izdelati spletno trgovino.  Spada pod okrilje programa WordPress. Celotno spletno trgovino se lahko oblikuje, nastavi in konfigurira v WooCommerce, brez kodiranja. Svoje storitve, produkte, materiale ali izdelke vseh vrst lahko prodajaš na spletu v  WooCommerce spletni trgovini.

 

Za izdelavo spletne trgovine lahko izbereš katero koli temo WordPress in jo povežeš z v WooCommerce, še boljše je da izbereš prav teme prilagojene za WooCommerce. Tako privarčuješ na času oblikovanja strani od trgovine, saj so že skladne z celotno trgovino.

Lahko pogledaš tudi : tečaj izdelave spletne trgovine v WooCommercu, kliče se od Nule do Poslovne Kraljice.

Vse o Woocommercu in izdelavi spletne trgovine

Spoznajmo nekaj več o WooCommercu.

1. Najbolj priljubljena platforma za spletne trgovine na svetu

WooCommerce je preprost in enostaven za nastavitev trgovine.  Top izkušnjo naredi to, da je najbolj prilagodljiva platforma za e -trgovino.

Če pogledamo podatke o Built With za leto 2021, vidimo, da je trenutni tržni delež WooCommerce 29% v top miljon trgovin na svetu.  Od vseh spletnih trgovin uporablja 29% WooCommerce.

tečaj izdelave spletne trgovine v WooCommerce - WordPress
Koliko WooCommerce – Woordpress spletnih trgovin je izdelanih med top 1000 000 na svetu.

Za primerjavo, tržni delež WooCommerce je leta 2020 znašal 26%.

Sklepaš lahko, da je WooCommerce vodilni med najboljšimi spletnimi trgovinami na svetu.  Drugi je Shopify z 19% deležem in tretji je  Magento z 10% deležem. Ostalih 43% si delijo manjši.

 

To je še posebej dobro, ker imajo najbolj priljubljena svetovna spletna mesta večji proračun in prilagojene rešitve za podjetja, medtem ko sta WordPress in WooCommerce najbolj priljubljena pri manjših spletnih mestih. Vendar so tudi velika imena začela prenos na WooCommerce zaradi razširjenosti in enostavne uporabe.

 

Zelo priljubljena platforma

2. WooCommerce spletne trogovine so odprtokodne

izdelava spletne trgovine

WooCommerce je odprtokoden in je kot nalašč za mala podjetja (da se razumemo je brezplačen). Na voljo je veliko vtičnikov tako brezplačnih kot plačljivih. Izbereš lahko tiste vtičnike, ki najbolj ustrezajot idajam in zamislim, ki se ti porodijo za boljšo in unikatno trgovino. Nekateri vtičniki so dobri za prodajo digitalnega blaga, kot so knjige in glasba; nekateri dobro delujejo s fizičnimi izdelki, kot so nakita, oblačil in čevlji.

Na izbiro je na stotine in stotine razširitev in . Kot odprtokodna programska oprema WooCommerce tretjim razvijalcem omogoča ustvarjanje vtičnikov in razširitev. To je trgovina, ki ti omogoča popoln nadzor nad svojo trgovino.

3. Izdelava spletne trgovine v WooCommerce je enostavna

Izdelava spletne trgovine v WooCommercu
Izdelava Spletne trgovine je enostavna, ker ni potrebno kodiranje.

Namestimo WordPress. Nato inštaliramo vtičnik WooCommerce. Po nastavitvi vtičnika gremo v nastavitve za nadaljnjo bolj podrobno nastavitev trgovine, kot so plačilna sredstva, poštniin, davkov,….

V tečaju za izdelavo spletne trgovine te vodimo v vseh teh korakih.  Z videoposnetki vodimo na enostaven način celotno pot do izdelave spletne strani in njenega testiranja pred javno objavo.

Ali pa vam celotno izdelamo spletno trgovino. Poglej si naše reference pri izdelavi spletne strani in trgovine.

4. WooCommerce je vsestranski

S pomočjo WooCommerce lahko preprosto spremenimo svojo spletno stran v popolnoma funkcionalno spletno trgovino. Odločiš se lahko za Dropshipping. Dropshipping je nekakšen poslovni model, pri katerem se zaloge kupijo šele po opravljeni prodaji, izdelki pa se neposredno pošljejo stranki mimo pošiljatelja.

Fizično blago lahko prodajate v svoji trgovini. V svoji trgovini, razviti v WooCommerceu, lahko prodajate digitalne ponudbe, kot so fotografije, glasba, knjige in drugo. Če se ukvarjate s partnerskim trženjem, lahko razvijete lastno spletno mesto za promocijo izdelkov drugih za provizijo od prodaje.

In še ogromno se da narediti …

5. Pomaga pri družabnih medijih in SEO

WordPress je znan po tem, da svojim uporabnikom ponuja veliko pomoči in namigov za SEO. Uporabniki urejajo in prilagajajo vsebino, da bo bolj prijazna do SEO. WooCommerce je zgrajen na WordPressu. Obstaja več dobrih vtičnikov drugih proizvajalcev, s katerim si lahko pomagamo pri SEO optimizaciji spletne trgovine.

Za boljše rezultate lahko učinkovito upravljate, analizirate in prilagodite vsa svoja prizadevanja za SEO. Uporabite lahko tudi namenske vtičnike WooCommerce, kot je Yoast WooCommerce SEO, ki pomagajo uvrščati trgovino v Googlu in pridobiti ogromno brezplačnega obiska.

6. Je zelo varen

Izdelava spletne trgovine v Woocommercu je varna
Izdelava spletne trgovine v Woocommercu je varna, ker se konstantno posodablja in omogoča pogoste varnostne posodobitve na en klik.

Redno se posodablja in odpravlja morebitne ranljivosti na vdore. V primerjavi z zaprto kodnimi, ki se redko in zelo počasi posodabljajo. WooCommerce spletne trgovine imajo enostaven sistem za posodabljanje z enim klikom miške. Redno posodabljanje varnostnih posodobitev in odpravljanje napak je zato zelo enostavno tudi za navadnega uporabnika.

7. Zagotavlja odlično analitiko

Google
Izdelava spletne trgovine v WordPressu omogoča integracijo Googlovih orodij za analitiko in za SEO optimizacijo spletne strani

WooCommerce ima svojo vgrajeno analitiko spletne trgovina. Uporabnikom nudi čiste podatke in lahko berljive tortne grafikone. V teh grafih lahko razberemo veliko uporabnih informacij. Beremo lahko podatke o dnevni prodaji, statistiko posameznih strank, povprečne vsote naročil in drugo. Z lahkoto lahko ugotovimo, kako uspešna je spletna stran iz dneva v dan.

Na spletno mesto WooCommerce pa lahko vključimo tudi druge naprednejše analitične rešitve. Ena izmed teh ja lahko Googlova analitika (se posebej poglobimo v bonusu tečaja za izdelavo spletne trgovine.

Veliko Googlovih orodij se da povezati s spletno trgovino in pridobiti zanimive informacije še posebej če se dela SEO optimizacijo za rangiranje spletne trgovine v Googlu.

Na koncu…

Izdelava spletne trgovine v WooCommercu je enostavna in še posebej priljubljena pri manjših podjetjih. Vendar zaradi njene vsestranske lastnosti se uveljavlja kot top izbira po celem svetu.

Picture of Mirijam

Mirijam

Brezplačno nadgradite svojo spletno trgovino

Razvijte svoje podjetje z našimi nasveti. Odkrijte skrivnosti uspeha v e-trgovini!

Bodite prvi, ki bo izvedel, kako posodobiti, prenoviti ali pospešiti vašo spletno prodajo. Vpišite se na naše novičke.

Z vpisom se strinjate z našimi splošnimi pogoji.