O Tem Dokumentu

Ta dokument ureja in razlaga načine, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo, ko uporabljate spletno stran https://enostavno.com/ in je del Splošnih pogojev poslovanja.

Mladoletne osebe do 16 let, ne bi smele posredovati kakršnih koli osebnih podatkov na spletni strani ali drugače brez dovoljenja (privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov). Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne (mlajše od 16 let), ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

Mirijam Kocbek s.p. je upravljavec osebnih podatkov in odgovoren za varovanje vaših osebnih podatkov.
V našem podjetju skrbimo za posebno pozornost na to, da so informacije, ki jih imamo o vas, točne. Pri tem vas prosimo, da ob kakršni koli spremembi osebnih podatkov nam javite na info@enostavno.com.

Katere Podatke o Vas Zbiramo?

Podatke o komunikacijah, ki vključujejo kakršno koli komunikacijo, ki jo vzpostavite z nami, preko različnih kanalov, ki lahko vključujejo kontaktni obrazec na naši spletni strani, e-pošto, SMS sporočilo, sporočila na socialnih omrežjih in katero koli drugo sporočilo. Te podatke hranimo in obdelujemo z namenom komuniciranja z vami, z namenom hranjenja dokazil in zagotavljanja kvalitete storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je naš zakonit interes odgovora na komunikacijo ter zagotavljanja kvalitete storitev in hranjenje dokazil.

Podatki o uporabnikih, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran ali naše druge komunikacijske kanale. Te podatke hranimo in obdelujemo za namen delovanja spletne strani ter, da vam lahko prikazujemo relevantne vsebine, zagotavljamo varnost spletne strani. Omogočajo nam objave na spletni strani ter druge spletne storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes, ki nam omogoča urejanje spletne strani in vodenje posla.

Tehnični podatki, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran in druge spletne storitve in med drugim vključujejo vaš IP naslov, podatke o vašem brskalniku, trajanje obiska spletne strani, katere strani si ogledujete in v kakšnem zaporedju ter podrobnosti o tem, kako pogosto uporabljate našo spletno stran, časovni pas, v katerem se nahajate. Te podatke obdelujemo z namenom upravljanja in varovanja naših spletnih strani, omogočajo nam, da vam prikazujemo relevantne informacije na spletni strani in relevantna marketinška sporočila in razumevanje uspešnosti oglaševanja in marketinga. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je legitimen interes urejanja spletnih strani in rasti našega podjetja.

Kratko in jedrnato, o vas zbiramo vaš e-mail naslov, če želite da vam pošiljamo e-pošto. Podatke, ki jih vpišete v obrazec za komentarje, vaš e-mail naslov, ime in priimek, spletno stran, IP naslov. Ta podatke hranimo do trenutka ko boste zahtevali da jih umaknemo. Ker ste sami želeli, da se pojavijo tam, kjer se.

Kakršnekoli želje o umiku podatkov vam z veseljem uresničimo, če nam pišete na info@enostavno.com
V našem podjetju ne hranimo ali obdelujemo občutljivih podatkov.

Marketinška Sporočila

Podlaga za pošiljanje marketinških sporočil je vedno soglasje, ki ste ga dali v trenutku, ko ste nam posredovali svoje osebne podatke, ali pogodba, ki je nastala ob nakupu naših produktov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZeKOM-1) vam lahko pošiljamo marketinška sporočila, če ste opravili nakup na naši spletni strani oziroma ste povpraševali po naših produktih; če ste se strinjali s pošiljanjem marketinških sporočil na naši spletni strani ali na drug način, v vsakem primeru pa se od prejemanja sporočil še niste odjavili. Preden bomo vaše osebne podatke delili s tretjimi strankami, bomo od vas pridobili strinjanje s tem.

Kadar koli lahko zahtevate, da prenehamo pošiljati marketinška sporočila tako, da nam to sporočite na info@enostavno.com ali s klikom na povezavo, ki je označena z “odjavi” v vsakem e-poštnem sporočilu.

Za izbris vseh podatkov iz marketinških sporočil nam to sporočite na info@enostavno.com ali s klikom na povezavo, ki je označena v spletnem sporočilu.

Delitev Osebnih Podatkov z Drugimi

Nekatere vaše osebne podatke moramo deliti z naslednjimi podjetji:

 • Amazon SES je sistem, ki ga uporabljam za pošiljanje marketinških e-mail sporočil. Z njimi delim le vaš e-mail naslov in ime, z namenom personalizacije e-mail sporočil. Amazon SES je sistem, ki je lociran znotraj EU in ne deli vaših osebnih podatkov z drugimi osebami, podjetji ali temi istimi entitetami v državah nečlalicah EU. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je vaše soglasje za prejemanje e-mail marketinških sporočil in legitimen interes rasti podjetja in vodenja posla.
 • Google Analytics je sistem, ki ga uporablja ves svet in mi omogoča, da vidim koliko vas je obiskalo spletno stran in kaj ste na njej počeli. Google Analytics ne pošiljam nobenih osebnih podatkov, tudi vašega IP-ja ne (pošiljam le anonimiziran IP).
 • MailerLite je orodje, s katerim veliko bolj učinkovito pobiram vaše e-mail naslove. Z njim delim vaš e-mail naslov, ko ga vpišete v obrazec za prijavo na obveščanje in vaš IP naslov. Podatki se brišejo enkrat mesečno.
 • Facebook in Instagram je orodje s katerim pridobivamo podatke, kot so e-mail naslov ime in vse podatke katere preko njihovih orodij nam posredujete.
 • Z vsemi podjetji, s kateri sodelujemo in jim posredujemo osebne podatke, smo podpisali pogodbo, ki zagotavlja, da varujejo vaše osebne podatke in jih hranijo in obdelujejo v skladu z zakonodajo. Posredujemo jim le nujno potrebne informacije in jim dovolimo le obdelavo v specifične namene v skladu z dogovorom.

Varnost Osebnih Podatkov

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne inštitucije.

Vaše Pravice

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice: Pravica do preklica privolitve, pravica dostopa do osebnih podatkov, pravica do popravka osebnih podatkov, pravica do izbrisa osebnih podatkov, pravica do omejitve obdelave in pravica do prenosljivosti podatkov. Dostop do podatkov, ki jih hranimo o vas, je brezplačen. V izjemnih primerih, kadar gre za neutemeljeno, ponavljajočo se ali nerazumno zahtevo, ki bi od nas zahtevala izjemno veliko napora, bomo za izpolnitev takšne zahteve izstavili račun. Preden vam posredujemo osebne podatke, bomo od vas zahtevali dodatno identifikacijo, s katero bomo lahko preverili, da podatke posredujemo pravi osebi.
Na vse zahteve po dostopu do informacij bomo odgovorili v največ mesecu dni. Nekatere, najbolj kompleksne zahteve, lahko za izpolnitev trajajo nekoliko dlje časa, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

Piškotki
V nastavitvah vašega brskalnika lahko izberete možnost, ki zavrača vse vrste piškotkov ali vas obvesti, kadar spletna stran želi naložiti piškotek. V primeru, da vaš brskalnik zavrača vse piškotke, boste imeli težave z uporabo naše spletne strani, saj so nekateri piškotki nujno potrebni za delovanje spletne strani. Več informacij o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo splošni pogoji poslovanja.

O politiki varstva osebnih podatkov
Namen in podlaga za obdelavo osebnih podatkov s strani podjetja Mirijam Kocbek s.p.,Proletarskih brigad 4, 6310 Izola, davčna številka: SI45141827 ter pravicami Posameznikov na tem področju.

Razlaga soglasja in obdelava podatkov.

V Politiki so skladno z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju Splošna uredba o varstvu podatkov), zajete naslednje informacije:

1. kontaktne informacije podjetja in kontakt pooblaščene osebe za varstvo podatkov,
2. namene, podlage in vrste obdelave različnih vrst osebnih podatkov Posameznikov, vključno s profiliranjem osebnih podatkov Posameznikov,
3. posredovanje podatkov tretjim osebam in v tretje države,
4. čas hrambe posameznih vrst osebnih podatkov,
5. pravice Posameznikov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov,
6. pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih

Kjer je to primerno, se določila, ki se nanašajo na Posameznike, uporabljajo tudi za vprašanja tajnosti in zaupnosti komunikacij uporabnikov, ki so pravne osebe.

Upravljavec in pooblaščena oseba za varstvo podatkov

Upravljavec osebnih podatkov Posameznikov, ki se obdelujejo v skladu s Politiko varstva osebnih podatkov, je Mirijam Kocbek s.p. Proletarskih brigad 4, 6310 Izola. Dosegliv na elektronskem naslovu info@enostavno.com.

Nameni obdelave in podlage za obdelavo podatkov

Obdelava na podlagi pogodbe:
Podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za namene obveščanja o novih zapisih na spletni strani ( E-mail serije), namene neposrednega trženja (prijava na ekskluzivne akcije, programe in dogodke), namene segmentiraja (prijava na le tebi prijazne in individualizirano kreirane emaile in oglase na Facebooku).
V okviru uveljavljanja pravic in izpolnjevanja pogodbenih obveznosti podjetje obdeluje osebne podatke posameznikov za naslednje namene:
• Email naslov in ime (za namene obveščanja, pošiljanja email novičk, oglaševanje na Facebooku)
• Telefonsko številko (za namene obveščanja v primeru dogodkov, tečajev)
• Domači naslov (za pošiljanje rojstnodnevnih čestitk)
• Podatki o podjetju (za izpolnitev dolžnosti iz naslova kupoprodajne pogodbe – kreiranje in pošiljanje računov)

Obdelava na podlagi zakona:
Podjetje obdeluje osebne podatke Posameznikov za namene sklepanja, izvajanja, spremljanja in prekinitev naročniškega razmerja.

Obdelava na podlagi soglasja za obdelavo osebnih podatkov:
Obdelava podatkov lahko temelji na soglasju, ki ga posameznik da podjetju.
Soglasje se lahko na primer nanaša na obveščanje o ponudbi in storitvah, pripravo ponudbe, prilagojene posameznikovim uporabniškim navadam ali opravljanje storitev z dodano vrednostjo.
Obveščanje se izvaja prek kanalov, ki jih je v soglasju izbral Posameznik.
Obveščanje z uporabo e-poštnega naslova vključuje posredovanje e-poštnega naslova zunanjemu obdelovalcu z namenom prikaza oglasnih sporočil podjetja med brskanjem na spletu.
Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko svoje soglasje kadarkoli umakne oziroma spremeni na enak način, kot je bilo soglasje dano ali na drug način, kot ga opredeli podjetje, pri čemer si podjetje pridržuje pravico do identifikacije stranke.

Umik oziroma sprememba soglasja se nanaša le na podatke, ki se obdelujejo na podlagi soglasja. Veljavno je zadnje podano soglasje Posameznika, ki ga prejme podjetje. Možnost preklica soglasja ne predstavlja odstopnega upravičenja v poslovnem razmerju Posameznika s podjetjem.

Soglasje lahko da eden od staršev, rejnik ali skrbnik za mladoletnega otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo soglasja ne more podati sam. Takšno soglasje bo veljalo dokler ga eden od staršev, rejnik ali skrbnik oziroma otrok sam, ko skladno z veljavno zakonodajo to pravico pridobi, ne prekliče ali spremeni.
Posredovanje podatkov tretjim osebam ter posredovanje podatkov v tretje države (države, ki niso članice Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora)

Podjetje lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se osebni podatki obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje osebne podatke o posameznikih:
• osebam, ki za podjetje izvajajo posamezne naloge obdelave kot so na primer: priprava in pošiljanje računov ali podatkovna analitika, vzdrževanje in razvoj storitev, kadar te naloge v potrebnem obsegu vključujejo obdelavo osebnih podatkov;
• osebam, ki za podjetje opravljajo storitve prodaje in trženja, vključno s prodajo in trženjem na terenu, ali sodelujejo s podjetjem na področju trženja in prodaje lastnih storitev ali storitev tretjih oseb, v obsegu, ki je potreben za tovrstne naloge v sklopu namenov in podlag, opredeljenih v tej Politiki.

V kolikor je podjetje priključeno oz. prevzeto s strani drugega podjetja, se osebni podatki skladno z zakonom prenesejo na prevzemnika. S tem, ko uporabljate naše storitve, soglašate z nadaljnjim obdelovanjem vaših osebnih podatkov s strani prevzemnika.

Rok hrambe osebnih podatkov

Obračunski podatki in z njimi povezani kontaktni podatki o posameznikih se lahko za namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti hranijo do popolnega plačila storitve oziroma najdlje do poteka zastaralnih rokov v zvezi s posamezno terjatvijo, ki lahko po zakonu znaša od enega do petih let.
Računi se hranijo še 10 let po poteku leta, na katerega se račun nanaša v skladu z zakonom, ki ureja davek na dodano vrednost.

Če se podatki o prometu obdelujejo na podlagi privolitve posameznika zaradi trženja storitev, prodaje blaga ali izvajanja storitev z dodano vrednostjo, se ti podatki v potrebnem obsegu lahko obdelujejo toliko časa, dokler je to potrebno za takšno trženje ali storitve.

Vsi ostali podatki, ki so pridobljeni za namene obveščanja in neposrednega trženja, se hranijo do preklica.
Pravice posameznikov v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov

Podjetje zagotavlja posameznikom uresničevanje njihovih pravic brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru v enem mesecu po prejema zahteve.Podjetje lahko rok za uresničevanje pravic posameznika podaljša za največ dva dodatna meseca ob upoštevanju kompleksnosti in števila zahtev.

Če podjetje podaljša rok, o vsakem takem podaljšanju obvesti posameznika v enem mesecu od prejema zahtevka skupaj z razlogi za zamudo.

Podjetje sprejema zahteve v zvezi s pravicami posameznika na elektronski na elektronski naslov info@enostavno.com.

Kadar posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zahtevo predloži z elektronskimi sredstvi, se informacije, kadar je mogoče, zagotovijo z elektronskimi sredstvi, razen če posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ne zahteva drugače.

Kadar obstaja upravičen dvom v zvezi z identiteto Posameznika, ki predloži zahtevo v zvezi s kakšno od njegovih pravic, lahko podjetje zahteva zagotovitev dodatnih informacij, ki so potrebne za potrditev identitete posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki.

Če so zahteve posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, očitno neutemeljene ali pretirane, zlasti ker se ponavljajo, lahko podjetje:

 • zaračuna razumno pristojbino, pri čemer upošteva administrativne stroške posredovanja informacij ali sporočila ali izvajanja zahtevanega ukrepa, ali zavrne ukrepanje v zvezi z zahtevo.
  Posameznikom omogoča podjetje naslednje pravice v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov:
 • pravico do dostopa do podatkov,
 • pravico do popravka,
 • pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
 • pravico do omejitve obdelave,
 • pravico do prenosljivosti podatkov.
 • Pravica do dostopa do podatkov
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico od podjetja dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in dodatnih informacij v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, kamor sodijo:
 • nameni obdelave;
 • vrste osebnih podatkov;
 • uporabniki ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah;
 • kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja;
 • obstoj pravice, da se od upravljavca zahteva popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov v zvezi s posameznikom, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali obstoj pravice do ugovora taki obdelavi;
 • pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu;
 • kadar osebni podatki niso zbrani od Posameznika, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom;
 • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov, ter smiselne informacije o razlogih zanj, kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za
  Na podlagi zahteve posameznika podjetje zagotovi kopijo njegovih osebnih podatkov, ki se obdelujejo. Za dodatne kopije podatkov, ki jih zahteva Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko podjetje zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju administrativnih stroškov.
 • Pravica do popravka
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim. Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima ob upoštevanju namenov obdelave pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave.
 • Pravica do izbrisa (»pravica do pozabe«)
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z njim, podjetje pa ima obveznost osebne podatke brez nepotrebnega odlašanja izbrisati:
  • kadar osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani;
  • kadar Posameznik prekliče privolitev, ki je podlaga za obdelavo podatkov, pa za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga;
  • kadar Posameznik ugovarja obdelavi na podlagi zakonitega interesa podjetja, pa za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi;
  • kadar Posameznik ugovarja obdelavi za potrebe neposrednega trženja;
  • kadar je osebne podatke treba izbrisati za izpolnitev pravne obveznosti v skladu s pravom EU ali slovenskim pravnim redom; kadar gre za podatke, v zvezi s ponujanjem storitev informacijske družbe, nepravilno zbrane od otroka, ki skladno z veljavno zakonodajo takšnih podatkov ne more dati.
  Kadar gre za imeniške ali drugače objavljene podatke, podjetje sprejme razumne ukrepe, vključno s tehničnimi, da upravljavce, ki obdelujejo osebne podatke, obvesti, da Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, od njih zahteva, naj izbrišejo morebitne povezave do teh osebnih podatkov ali njihove kopije.
  Pravica do omejitve obdelave
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico doseči, da podjetje omeji obdelavo, kadar:
  • Posameznik oporeka točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
  • je obdelava nezakonita in Posameznik nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe;
  • podjetje osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, temveč jih
  posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
  • je posameznik vložil ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad razlogi Posameznika, na katerega se nanašajo osebni
  Pravica do prenosljivosti podatkov
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posedovalo podjetje, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posreduje drugemu upravljavcu, ne da bi ga podjetje, ki so mu bili osebni podatki zagotovljeni, pri tem oviral, kadar:
  • obdelava temelji na privolitvi Posameznika ali pogodbi in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.
  Pravica do ugovora
  Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem, pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov, če ta temelji na zakonitih interesih, za katere si prizadeva podjetje ali tretja oseba. podjetje preneha obdelovati osebne podatke, razen če dokaže nujne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad interesi, pravicami in svoboščinami Posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  Kadar se osebni podatki obdelujejo za namene neposrednega trženja, ima posameznik pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim za namene takega trženja, vključno s profiliranjem, kolikor je povezano s takim neposrednim trženjem. Kolikor neposredno trženje temelji na privolitvi, se pravica do ugovora lahko izvede s preklicem dane osebne privolitve.
  Pravica do vložitve pritožbe v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov
  Posameznik lahko morebitno pritožbo, v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov, pošlje na elektronski naslov info@enostavno.com
  Prav tako ima vsak posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo neposredno pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z njim krši slovenske predpise ali predpise EU na področju varstva osebnih podatkov.
  Če je posameznik pri podjetju uveljavljal pravico do dostopa do podatkov in po prejeti odločitvi podjetja meni, da osebni podatki, ki jih je prejel, niso osebni podatki, ki jih je zahteval, ali da ni prejel vseh zahtevanih osebnih podatkov, lahko pred vložitvijo pritožbe Informacijskemu pooblaščencu vloži obrazloženo pritožbo pri podjetju v roku 15 dni. podjetje mora o pritožbi odločiti kot o novi zahtevi v petih delovnih dneh.
  Piškotki
  Na naši spletni strani uporabljamo piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih brskalniki kot so Firefox, Chrome ali Internet Explorer, nalagajo na vaš računalnik med brskanjem po spletu. Več informacij o tem, kaj piškotki so, lahko najdete tukaj.
  V skladu s priporočili informacijskega pooblaščenca, smo na našo spletno stran namestili obvestilo o uporabi piškotkov, hkrati pa smo vam omogočili tudi izbiro, katere piškotke želite uporabljati in katere ne.

Vrste piškotkov na naši spletni strani:

1. Obvezni piškotki

Obvezni piškotki, so tisti piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so na primer piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji, moderatorji strani), to so tudi piškotki, ki se naložijo na vaš računalnik zaradi tega, da ob naslednjem obisku vemo, katere od ostalih piškotkov dovolite in katere ne. Na osnovi informacij v teh piškotkih se delovanje in prikaz spletne strani enostavno.com prilagaja vam.

2. Statistika obiska

Upravljalci spletnega mesta si želimo vedeti, kje se naši obiskovalci zadržujejo, katere od posameznih vsebin so najbolj obiskane in od kod sploh pridete na našo spletno stran. To je naša edina povratna informacija in večinoma edini stik z našimi obiskovalci. Zaradi tega beležimo statistiko ogledov. Na podlagi piškotkov, ki jih naložimo na vaš računalnik, lahko vemo ali ste prišli k nam prvič, ali pa ste naš redni obiskovalec.

3. Ostali piškotki (3rd partiy cookies)

Ti piškotki skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov družabnih omrežij, kot so recimo Facebook, Twitter, Linked-in. V isto kategorijo spadajo tudi video vsebine naložene iz skupnosti Youtube in Vimeo. Piškotki družabnih omrežij kot so Facebook, Twitter, Google+ in podobni beležijo največ informacij o uporabnikih in tako potencialno najbolj ogrožajo vašo zasebnost.

Na spletni strani enostavno.com se piškotki socialnih omrežij NE nalagajo avtomatsko, temveč zgolj na izrecen zahtevek obiskovalca s klikom na logo posameznega dužabnega omrežja. Nad morebitnimi piškotki, ki se naložijo ob kliku, upravljalci enostavno.com nimamo vpliva.

Katere piškotke uporablja spletno mesto enostavno.com?
Uporabljamo naslednje piškotke:

1. Obvezni za delovanje strani
cc_necessary
cc_analytics
To so obvezni piškotki, v njih si zabeležimo ali se strinjate z uporabo posamezne vrste piškotkov ali ne. Ti piškotki imajo trajanje malenkost manj kot 365 dni.

2. Statistika obiska
__utma
__utmb
__utmc
__utmz
To so piškotki, ki jih uporablja orodje Google Analytics. Omogočajo nam, da lahko opazujemo, kako se uporabniki premikajo znotraj naših spletnih strani. Ti piškotki imajo tranjanje do 2 leti.
Ali me lahko Google identificira na podlagi teh piškotkov?
Kratek odgovor je NE. Google ne more nikogar osebno identificirati na podlagi tega zapisa. Za vsako spletno stran, ki uporablja Google Analytics ima posamezni uporabnik spleta različne identifikatorje, ki se generirajo naključno.

3. 3rd partiy cookies
V primeru da s klikom vključite katerega od socialnih vtičnikov, je mogoče, da vam le to vstavi svoj piškotek. Nad temi piškotki spletno mesto enostavno.com nima vpliva, zaradi tega družabnim omrežjem nalaganje piškotkov preprečimo, dokler obiskovalci tega izrecno ne zahtevajo s klikom. S klikom na ikono družabnega omrežja se zaženejo vtičniki, ki vam lahko nastavijo svoje piškotke in nad njimi nimamo nadzora. Nalaganju piškotkov se lahko preprosto izognete tako, da vtičnikov ne aktivirate. Vtičniki, ki jih uporabljamo so vtičniki družabnih omrežij Twitter, Facebook in Google+.

 

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

Na podlagi vašega soglasja oglaševalskim in družbenim omrežjem, kot je opisano v razdelku Uporaba piškotkov in drugih tehnologij, posredovanje podatkov oglaševalskim in družbenim omrežjem, in sicer poimensko: