Kako izboljšati uporabniško izkušnjo v spletni trgovini in povečati spletno prodajo

Izboljšanje uporabniško izkušnjo v vaši trgovini je lahko učinkovit način za povečanje prodaje. Nekatere strategije za izboljšanje uporabniške izkušnje vključujejo:

 

 1. Poskrbite, da bo po vaši spletni trgovini enostavno krmariti. Stranke so vesele, ko hitro in enostavno najdejo, kar iščejo. Razmislite o uporabi jasnih in opisnih naslovov, iskalni vrstici in organiziranju izdelkov v kategorije.
 2. Zagotovite visokokakovostne slike in opise izdelkov: stranke želijo videti, kaj kupujejo, zato vključite več jasnih fotografij vaših izdelkov iz različnih zornih kotov. Zagotovite tudi podrobne in natančne opise izdelkov, da bodo kupci natančno vedeli, kaj kupujejo.
 3. Ponudite brezhiben postopek nakupa: zapleten ali dolg postopek nakupa lahko odvrne stranke. Prepričajte se, da je postopek zaključka nakupa hiter in enostaven ter razmislite o več različnih možnostih plačila.
 4. Zagotovite odlične storitve za stranke: Če ima stranka vprašanje ali pomislek, mora imeti možnost, da zlahka stopi v stik z vami in prejme hiter in koristen odgovor. Razmislite o tem, da strankam ponudite klepet v živo ali telefonsko številko, da vas lahko kontaktirajo.
 5. Ponudite promocije in popuste: stranke vedno iščejo dobro ponudbo, zato razmislite o ponudbi promocij ali popustov, da jih spodbudite k nakupu.
 6. Zberite in uporabite povratne informacije strank: prosite svoje stranke za povratne informacije in uporabite njihove predloge za izboljšanje vaše trgovine in splošne uporabniške izkušnje. To vam lahko pomaga prepoznati področja za izboljšave in strankam pokaže, da cenite njihova mnenja.

 

1.Povečati čas obiska in zadržati stranko

Kaj vse narediti, da krmari več časa po spletni trgovini?

Večina ljudi, ki obišče vaše spletno mesto, se na njem zadrži le nekaj minut. Zato morate poskrbeti za kar se da enostavno krmarjenje po svojem spletnem mestu, tako da lahko stranke brez težav najdejo izdelke, ki jih iščejo.

Prepričajte se, da je navigacija uporabniku prijazna in da vsebuje vse potrebne informacije. Jasno mora biti, o čem govori posamezna stran in kaj lahko tam najdete, pa tudi, kako se po potrebi vrniti na druge strani. Vključite tudi kontaktni obrazec, da se obiskovalci lahko obrnejo na vas, če imajo kakršna koli vprašanja ali pomisleke.

Ljudje bodo bolj verjetno kupovali na spletnem mestu, če lahko hitro najdejo, kar iščejo. Zato je ključnega pomena, da se prepričate, da je po vaši trgovini enostavno krmarjenje.

Nekatere trgovine imajo na vrhu strani navigacijsko vrstico s povezavami do različnih razdelkov spletnega mesta. Drugi bodo imeli iskalno polje na zgornji desni strani strani, kjer lahko stranke vnesejo ključne besede in dobijo rezultate na podlagi teh ključnih besed.

Obstaja tudi nekaj trgovin, ki bodo samodejno kategorizirale izdelke in jih prikazale v ustreznih kategorijah. To je lahko koristno za stranke, ki ne vedo, kje želijo iskati, lahko pa jih tudi zavede, če iščejo nekaj posebnega, kar ni v nobeni od teh kategorij.

Oblikovanje vašega spletne trgovine z vmesnikom, ki je enostaven za krmarjenje, je ključnega pomena za povečanje prometa in stopnje konverzije. Navigacija mora biti jasna, preprosta in intuitivna, da lahko obiskovalci hitro najdejo, kar potrebujejo.

Pri oblikovanju navigacijskega sistema spletnega mesta je treba upoštevati nekaj ključnih stvari:

1) Navigacijski meni naj bo na levi strani strani in ne na vrhu ali na dnu

2) Prepričajte se, da je vaša spletna trgovina odzivna, da bo delovalo na vseh napravah

3) Prepričajte se, da imate sekcijo »O nas- o podjetju« s kontaktnimi podatki, s tem dokazujete verodostojnost podjetja

4) Zagotovite, da imate stran »Dostava in vračila«, kjer lahko obiskovalci najdejo informacije o storitvah za stranke

2.Visokokakovostne slike in njihov bumerang efekt v spletni trgovini

 

Kaj bi vi kupili izdelek v spletni trgovini, kjer je slika motna? Ste kdaj kupili v spletni trgovini izdelek kjer je samo ena slika in je izdelek brez opisa?

Slike in opisi izdelkov so pomembni za uspeh izdelka. Imajo pomembno vlogo pri privabljanju kupcev in njihovem prepričevanju, da kupijo izdelek.

Če želijo podjetja zagotoviti visokokakovostne slike in opise izdelkov, morajo slediti tem korakom:

1) Posnemite kakovostne fotografije svojih izdelkov

2) Napišite prepričljive opise za svoje izdelke

3) Ustvarite podrobne informacije o specifikacijah vaših izdelkov

Slike in opisi izdelkov so prva stvar, ki jo kupci vidijo, ko obiščejo spletno stran. S pomočjo umetne inteligence lahko tržniki v kratkem času ustvarijo visokokakovostne slike in opise izdelkov. Mi uporabljamo  rytr.me, ki je tudi v slovenščini.

Orodja AI lahko samodejno ustvarijo opise za slike izdelkov za tržnike. Ustvarite lahko tudi opise izdelkov z vsebino, ki je pomembna za izdelek.

Ker so slike in opisi izdelkov bistveni za vsako e-trgovino. To je prva stvar, ki jo kupec pogleda, ko obišče vašo trgovino.

Slike izdelkov naj bodo kakovostne, z jasnim ozadjem in dobro osvetljene. Opis naj bo podroben, vendar ne predolg ali dolgočasen.

3.Kako zagotoviti brezhiben postopek nakupa v spletni trgovini

 

Pot stranke je dolga. Začne se od trenutka, ko iščejo informacije o vašem izdelku ali storitvi, do trenutka, ko ga kupijo. Ves čas jim moraš biti tam.

Številna podjetja ponujajo brezhiben nakupni proces tako, da svojim strankam ponujajo različne načine plačila in dostave svojih izdelkov. Ponujajo tudi brezplačno dostavo in različne načine plačila, da kupcu olajšajo nakup pri njih. Nekatera podjetja ponujajo celo politiko vračila, tako da lahko kupci brez težav vrnejo nakup, če niso zadovoljni s svojim nakupom.

Brezhiben nakupni proces je tisti, pri katerem lahko kupec zaključi svoj nakup brez kakršnih koli prekinitev ali zamud. Postopek mora biti čim bolj preprost z vsemi potrebnimi informacijami, ki so zagotovljene stranki za uspešno transakcijo.

Bolj ko je postopek nakupa zapleten, večja je verjetnost, da bodo kupci zapustili nakupovalno košarico, preden zaključijo nakup. Pomembno je zagotoviti, da stranke ne iščejo informacij na različnih mestih, kot na primer iskanje telefonske številke v Googlu ali kontaktiranje službe za pomoč strankam.

4.Kakšen postopek vpeljati, če ima stranka vprašanje ali pomislek v spletni trgovini?

Da, zagotavljanje odlične storitve za stranke je pomemben dejavnik pri izboljšanju uporabniške izkušnje in povečanju prodaje. Nekatere strategije za zagotavljanje odlične storitve za stranke vključujejo:

 • Strankam olajšajte stik z vami: razmislite o tem, da bi ponudili klepet v živo, telefonsko številko ali e-poštni naslov, da bodo stranke zlahka stopile v stik z vami. Lahko uvedete tudi Facebook messenger, Viber, ali kakšno drugo priljubljeno platformo za komunikacijo z vami.
 • Hitro odzivanje na vprašanja strank: Stranke pričakujejo hitre odgovore na svoja vprašanja ali pomisleke, zato poskrbite, da se odzovete pravočasno.
 • Biti ustrežljiv in prijazen: Stranke cenijo ustrežljivo in prijazno storitev, zato bodite vljudni in potrpežljivi, ko komunicirate z njimi.
 • Hitro reševanje težav: če ima stranka težavo, jo čim prej rešite, da zagotovite pozitivno nakupovalno izkušnjo.

Z zagotavljanjem odlične storitve za stranke lahko pomagate izboljšati splošno uporabniško izkušnjo na vašem spletnem mestu in povečati zvestobo strank, kar vodi do večje prodaje.

 

5.Načini za uvedbo popusov v spletnih trgovinah

Obstaja več načinov za uvedbo popustov v spletni trgovini:

 • Ponudite odstotek popusta na redno ceno: na primer, lahko ponudite 10% popust na vse izdelke za omejen čas.
 • Ponudite fiksni znesek v evrih od običajne cene: na primer, lahko ponudite 20 € popusta pri nakupu v vrednosti 100 € ali več.
 • Ponudite brezplačno dostavo: to je lahko močna spodbuda za stranke, da opravijo nakup.
 • Ponudite kupi enega, prejmite enega brezplačno (BOGO): To lahko stranke spodbudi k nakupu več izdelkov.
 • Ponudite časovno omejene ponudbe: ustvarjanje občutka nujnosti s ponudbo popusta za omejen čas lahko stranke spodbudi k nakupu.
 • Ponudite popuste prvim strankam: To lahko pomaga pridobiti nove stranke in jih spodbuditi k nakupu.
 • Ponudite popuste ponavljajočim se strankam: To lahko pomaga zgraditi zvestobo strank in spodbudi ponovne nakupe.

S ponudbo popustov na te načine lahko stranke spodbudite k nakupu in povečate prodajo vaše spletne trgovine.

 

 

6.Kako zbrati uporabite povratne informacije strank

Pomembno je vedeti, kako se kupci počutijo o izdelkih, ki jih kupijo, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo in povečali prodajo. Zbiranje povratnih informacij od strank bi moralo biti del marketinške strategije vsake spletne trgovine.

Obstajajo 3 glavni načini, na katere lahko spletna trgovina zbira povratne informacije strank:

 1.  prosite za povratne informacije na blagajni
 2. uporabite e-poštne ankete
 3. uporabljajte kanale družbenih medijev

Povratne informacije strank so najboljši način za izboljšanje vaše spletne trgovine. Kako zbrati in uporabiti povratne informacije strank v spletni trgovini, da bi izboljšali svoje poslovanje.

Spodaj je nekaj nasvetov o zbiranju in uporabi povratnih informacij strank v spletni trgovini:

 • Zastavite vprašanja o kupčevi nakupovalni izkušnji
 • Zastavite vprašanja o njihovih željah glede izdelkov
 • Vprašajte za predloge o tem, kaj bi radi dodali ali izboljšali
 • Nadaljujte kontakt  s strankami, ko zaključijo nakup
 • Izvedite ankete, ki sprašujejo kaj si stranke mislijo o določenih vidikih vašega podjetja.

Spletne trgovine lahko zbirajo povratne informacije strank na različne načine. Za stik s strankami lahko uporabljajo e-pošto, telefon ali besedilna sporočila. Za zbiranje povratnih informacij lahko uporabijo tudi spletne ankete ali družbene medije.

Ko gre za zbiranje povratnih informacij, morajo lastniki trgovin vedno paziti, da podatkov ne analizirajo preveč. Prav tako morajo biti prepričani, da nobene pripombe ne jemljejo preveč resno, ker morda ne predstavljajo mnenj vseh svojih strank.

Dokazani najbolj učinkovit sistem spletnega trženja spletne trgovine.

 

Obstaja več taktik e-trgovine, ki dokazano delujejo:

 1. Personalizacija: personalizacija nakupovalne izkušnje za stranke na podlagi njihovih preteklih nakupov ali zgodovine brskanja lahko poveča prodajo in zvestobo strank.
 2. Trženje po e-pošti: Pošiljanje ciljanih in prilagojenih e-poštnih sporočil strankam lahko poveča promet na vaše spletno mesto in spodbudi nakupe.
 3. E-poštna sporočila o zapuščenih vozičkih: Pošiljanje e-poštnih sporočil o zapuščenih vozičkih strankam, ki so pustile predmete v svojem vozičku, lahko pomaga obnoviti izgubljeno prodajo.
 4. Nadgradnja in navzkrižna prodaja: ponujanje povezanih ali dopolnilnih izdelkov strankam med postopkom nakupa lahko poveča povprečno vrednost naročila in poveča prodajo.
 5. Ocene in mnenja strank: Prikaz mnenj in ocen strank na straneh izdelkov lahko poveča zaupanje in verodostojnost, kar vodi do večje prodaje.
 6. Optimizacija za mobilne naprave: Ker vedno več ljudi nakupuje na svojih pametnih telefonih, je pomembno zagotoviti, da je vaše spletno mesto optimizirano za mobilne naprave.
 7. Brezplačna poštnina: Ponudba brezplačne poštnine je lahko močna spodbuda za stranke, da opravijo nakup.
 8. Časovno omejene ponudbe: ustvarjanje občutka nujnosti s ponudbo promocij ali popustov za omejen čas lahko stranke spodbudi k nakupu.
 9. Trženje v družabnih omrežjih: uporaba platform družbenih medijev za promocijo vaših izdelkov in sodelovanje s strankami lahko pritegne promet na vaše spletno mesto in poveča prodajo.
 10. Optimizacija za iskalnike (SEO): Optimizacija vašega spletnega mesta za iskalnike vam lahko pomaga pri višji uvrstitvi v rezultatih iskanja in poveča vidnost, kar vodi do večjega prometa in prodaje.

 

Analiziramo v podrobnosti

10 načinov kako izboljšati uporabniško izkušnjo

 

1.Personalizacija nakupovalne izkušnje :

Personalizacija je ključ do uspešne spletne nakupovalne izkušnje. Strankam daje občutek, da jih poslušajo in da prodajalec razume njihove potrebe. Obstaja veliko načinov, na katere lahko trgovci prilagodijo svojo nakupovalno izkušnjo strankam.

Najpogostejši način je uporaba preteklih nakupov ali zgodovine brskanja na individualni ravni. To lahko storite tako, da analizirate kupčevo zgodovino nakupov ali s sledenjem, katere artikle so si ogledali na spletnem mestu in katere strani so obiskali. Te informacije se lahko nato uporabijo za pripravo priporočil za druge izdelke, ki bi jih lahko zanimali. Na primer, če je nekdo gledal čevlje in obleke, bi bilo smiselno priporočiti več stilov čevljev ali več oblek, da bi dopolnili svojo obleko.

Drug način prilagajanja kupčeve nakupovalne izkušnje je uporaba podatkov drugih strank, ki imajo podobne interese ali demografske podatke. Na ta način lahko trgovci ljudem pokažejo izdelke, za katere morda še ne vedo.

Pri personalizaciji gre za razumevanje stranke bolje kot kdaj koli prej in za predstavitev izdelkov, ki ustrezajo njihovim potrebam in okusom. To poteka z analizo podatkov, ki se nato prevedejo v osebno izkušnjo za vsako stranko.

2. Pošiljanje ciljnih in prilagojenih e-poštnih sporočil strankam lahko bistvenopoveča promet na vašo spletno trgovino

Ciljna e-poštna sporočila so poslana določeni skupini ljudi, to je lahko glede na lokacijo ali starostno skupino. Prilagojena e-poštna sporočila so poslana z imenom osebe v zadevi in imajo vsebino, ki je prilagojena zanimanjem te osebe.

Obstaja veliko načinov, kako lahko strankam pošiljate ciljno usmerjena in prilagojena e-poštna sporočila, spodaj je nekaj najbolj priljubljenih:

– Pošiljanje e-pošte vašim strankam z novimi izdelki ali ponudbami

– Pošiljanje rojstnodnevnih sporočil

– Pošiljanje sporočil ob obletnici

– Pošiljanje sporočil, ko se želite zahvaliti

E-poštno trženje je priljubljen način privabljanja novih strank in ohranjanja starih, vendar ima svoje omejitve. Pošiljanje ciljanih in prilagojenih e-poštnih sporočil strankam lahko poveča promet v vaši spletni trgovini.

Glavna prednost tega je, da lahko pošiljate sporočila, ki so prilagojena interesom vaših bralcev, ne da bi morali ugibati, kaj bi jih lahko zanimalo.

To pomeni, da lahko ugotovite, kaj jim je všeč in česa ne marajo, pa tudi njihove hobije ali interese, kar vam bo pomagalo prilagoditi vsebino vaših e-poštnih sporočil.

Pomeni tudi, da jim lahko pošljete ponudbe, ki jih bodo bolj verjetno zanimale, kar pomeni, da bodo bolj verjetno kupili pri vas.

3. E-poštna sporočila o zapuščenih vozičkih:

E-poštna sporočila o zapuščenih vozičkih so odličen način za obnovitev zapuščenih vozičkov. Pomagajo vam lahko povečati vaše stopnje konverzije, kar bo posledično vodilo do višjih dobičkov. Če želite pošiljati ta e-poštna sporočila, morate narediti nekaj stvari.

Najprej se morate prepričati, da je stranka zapustila košarico na vašem spletnem mestu in ne na drugem spletnem mestu. Prav tako se morate prepričati, da so v košarici pustili predmete in ne samo en izdelek. Nazadnje se morate prepričati, da niso kupili ničesar drugega, potem ko so zapustili košarico, sicer e-pošta ne bo imela učinka.

To lahko storite na dva načina. E-poštno sporočilo lahko pošljete takoj, ko stranka zapusti voziček, ali pa počakate, da nekaj časa postane neaktivna.

Prvi pristop je bolj tvegan, saj bi lahko razdražil stranke, vendar ima tudi večjo možnost, da vrnete zapuščene vozičke. Ponuja tudi priložnost, da strankam ponudite kodo kupona ali promocijsko spodbudo, ki je morda ne poznajo. Drugi pristop je manj tvegan, ker pošilja e-poštna sporočila le, ko je stranka nekaj časa neaktivna, vendar ima tudi manjše možnosti za povrnitev zapuščenih vozičkov, ker je manj nujnosti in manj prostora za pogajanja s ponudbo, ki je morda bolj privlačna zanje kot tisto, kar so prvotno gledali.

4. Nadgradnja in navzkrižna prodaja

 

Ponudba sorodnih ali dopolnilnih izdelkov kupcem med nakupnim procesom lahko poveča povprečno vrednost naročila in poveča zadovoljstvo kupcev.

Splošno znano dejstvo je, da bodo potrošniki bolj verjetno kupili izdelek, če ga bodo našli v spletni trgovini. Trgovina ima več možnosti, da kupca preusmeri v prodajo, če ponuja tudi sorodne ali dopolnilne izdelke.

Koncept povečanja prodaje ni nov, vendar je postal bolj izpopolnjen z uvedbo e-trgovinskih trgovin, ki jih poganja AI. Te trgovine ponujajo predloge za dopolnilne izdelke na podlagi tega, kar je že v vaši nakupovalni košarici.

Kupce lahko poleg nakupa izdelka zanima tudi nakup sorodnih ali komplementarnih izdelkov.

Na primer, ob nakupu pametnega telefona bodo kupci morda želeli kupiti tudi zaščitno torbico in slušalke. Če kupec teh izdelkov ne najde na spletni strani podjetja, jih bo iskal na drugih spletnih straneh. To lahko povzroči povečanje njihove povprečne vrednosti naročila in povečanje zadovoljstva strank.

Podjetje bi moralo med nakupnim procesom ponuditi sorodne ali komplementarne izdelke, da bi kupci vedeli zanje in je bolj verjetno, da bodo opravili nakup. Da bi to naredili, morajo imeti zbirko podatkov o izdelkih, ki vsebuje vse njihove izdelke, in ji zagotoviti informacije o tem, kateri so med seboj komplementarni ali podobni.

Obstaja veliko načinov za to. Na primer, prodajalec živil lahko strankam, ki kupujejo živila, ponudi knjigo receptov. Prodajalec oblačil lahko strankam, ki kupijo kavbojke, ponudi brezplačno majico.

Čeprav ni pristopa, ki bi ustrezal vsem, morate upoštevati nekaj stvari:

a) Kakšne so potrebe vaše stranke?

b) Katere izdelke imate, ki bodo zadovoljili te potrebe?

c) Kako lahko naredite svojo ponudbo izdelkov bolj dostopno v nakupovalni izkušnji?

d) Kaj še lahko storite za izboljšanje uporabniške izkušnje?

5. Ocene in mnenja strank

Uvedba ocen in mnenj kupcev je nov način, da potrošniki spoznajo kakovost izdelkov in storitev. Pomen ocen je zagotoviti strankam informacije o izdelkih ali storitvah, ki jih ne poznajo v celoti.

Mnenja strankam nudijo tudi informacije o izdelku ali storitvi. Lahko vidijo, kaj si drugi mislijo o določenem artiklu, kar je lahko v pomoč pri odločitvi, ali se ga splača kupiti.

Spletna prodaja je z leti postala vse bolj priljubljena, saj jo mnoga podjetja uporabljajo kot glavni vir dohodka. Spletno nakupovanje obstaja že od poznih devetdesetih let prejšnjega stoletja, vendar je šele pred kratkim spletna prodaja postala pomemben del gospodarstva. Ocene igrajo pomembno vlogo pri spletni prodaji, saj potrošnikom omogočajo sprejemanje informiranih odločitev pred nakupom.

Za spletno prodajo so pomembna mnenja kupcev. Pomagajo pri promociji izdelka ali storitve in povečajo stopnjo konverzije. Ocene izdelka ali storitve so dobri pokazatelji njegove kakovosti.

Za visoko oceno je treba zagotoviti kakovostne izdelke, izpolniti pričakovanja kupcev in pravočasno rešiti njihove težave. Vendar pa ni vedno mogoče izpolniti vseh teh zahtev, saj so stranke lahko zelo zahtevne in včasih nerazumne.

Naraščanje priljubljenosti spletnega nakupovanja je povzročilo rast mnenj strank. Ocene so postale glavni dejavnik uspeha ali neuspeha spletnega podjetja. Stranke, ki iščejo izdelek, bodo pogosto pogledale, kaj so o njem povedale druge stranke in ali bi ta izdelek priporočile drugim.

To je zato, ker so ocene pokazatelj, kako dobro je podjetje delovalo in kako zaupanja vredni so. Mnenja strank ponujajo tudi vpogled v to, kaj si drugi kupci mislijo o izdelkih in storitvah, ki jih kupujejo, kar jim pomaga pri sprejemanju bolj informiranih odločitev o nakupih.

6. Optimizacija za mobilne naprave:

 

Mobilna optimizacija je proces, s katerim spletno stran naredimo mobilnim napravam prijazno. To zagotavlja, da je do vse vsebine in funkcij spletnega mesta mogoče dostopati na kateri koli napravi, vključno s pametnimi telefoni, tablicami in drugimi mobilnimi napravami.

Obstaja veliko načinov, kako narediti spletno stran prijazno mobilnim napravam. Uporabite lahko odzivno zasnovo, ki bo prilagodila postavitev vašega spletnega mesta glede na napravo, s katero dostopate do njega. Prav tako lahko ustvarite ločene strani za vsako vrsto naprave ali uporabite medijske poizvedbe CSS za ciljanje na določene naprave.

Mobilno trgovanje je v porastu in pomembno je zagotoviti, da je vaše spletno mesto optimizirano za mobilne naprave.

Ni več dovolj le imeti odzivno spletno stran. Svoje spletno mesto morate optimizirati za mobilne naprave, tako da se prepričate, da je vsa vsebina zlahka dostopna in da je na vse povezave možno klikniti ter enostavno krmarjenje.

Sledi nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da zagotovite, da bo vaše spletno mesto optimizirano za mobilne naprave:

– Uporabite obliko, podobno aplikaciji, z velikimi gumbi in povezavami

– Poskrbite, da imate jasen poziv k dejanju

– Vsebina naj bo kratka in jedrnata – Izogibajte se uporabi Flasha ali drugih animacij

7. Brezplačna poštnina psihološki pomen

Brezplačna dostava je močna spodbuda za kupce k nakupu. Lahko se uporablja kot orodje za povečanje prodaje na različne načine. Podjetje lahko ponudi brezplačno dostavo za vsa naročila ali pa ponudi brezplačno dostavo samo za naročila nad 100 EUR.

Ponudba brezplačne dostave ni edini način za povečanje prodaje.

Ponudba popustov in kuponov je prav tako lahko učinkovita pri privabljanju strank.

Ponudba brezplačne dostave je postala močna spodbuda za potrošnike k nakupu. To je zato, ker obstaja veliko možnosti za spletno nakupovanje in se trgovci na drobno težko ločijo od svojih konkurentov.

Na primer, Amazon Prime ponuja brezplačno dvodnevno pošiljanje za vsa naročila nad 25 USD. V zadnjem letu so to storitev ponudili več kot 100 milijonom članov samo v ZDA.

Razlog, zakaj Amazon Prime ponuja to storitev, je, da jim omogoča tekmovanje z drugimi trgovci na drobno, ki ponujajo brezplačno dostavo za naročila nad 35 USD ali naročila nad 50 USD. Brezplačna dostava jim prav tako pomaga ohraniti konkurenčno prednost pred fizičnimi trgovinami, ki ne ponujajo nobene vrste dostave in imajo visoke režijske stroške, povezane z najemnino, osebjem, komunalnimi stroški in skladiščenjem zalog.

Drugi trgovci so začeli ponujati podobne storitve, kot je Walmart.

Pomen brezplačne dostave za stranke je v tem, da je lahko zanje močna spodbuda za nakup.

Študija Boston Consulting Group je pokazala, da je brezplačna dostava eden najpomembnejših dejavnikov pri odločitvi potrošnikov za spletni nakup.

Ugotovljeno je bilo, da so kupci pripravljeni plačati v povprečju 25 dolarjev več, če jim lahko naročilo pošljejo brezplačno.

 

8. Prednosti časovno omejene ponudbe pri trženju spletne trgovine

Ponudba promocij ali popustov za omejen čas je lahko odličen način, da stranke spodbudite k nakupu. To tehniko pogosto uporabljajo prodajalci in trgovci na drobno, da ustvarijo občutek nujnosti, ki ljudi spodbudi k nakupu zdaj, namesto da čakajo.

Pomembno je omeniti, da te tehnike ne bi smeli pretiravati, saj lahko stranke povzročijo občutek, da jih izkoriščajo. Če ponudite preveč promocij ali popustov, se lahko stranka počuti, kot da nikoli ne dobi najboljše ponudbe.

Ideja za promocijo izdelka ali storitve z občutkom nujnosti je, da se pri stranki počuti, kot da bo zamudila priložnost, če ne bo takoj ukrepala. To dosežemo s ponudbo promocij ali popustov za omejen čas.

To tehniko je mogoče uporabiti na veliko različnih načinov, kot je ponujanje promocije ali popusta samo zvestim strankam ali tako, da je ponudba na voljo samo za določeno časovno obdobje.

Ponudbo promocij in popustov za omejen čas je mogoče uporabiti na več načinov in se je izkazalo za učinkovito pri spodbujanju kupcev k nakupu.

9. Trženje v družabnih omrežjih za spletno trgovino

Platforme družbenih medijev so bile uporabljene za različne namene, kot so promocija podjetja, sodelovanje s strankami in storitve za stranke. Platforme družbenih medijev zagotavljajo podjetjem platformo za promocijo svojih izdelkov in sodelovanje s strankami. Prav tako ponuja priložnost, da se podjetje odzove na vprašanja in povratne informacije strank.

Uporaba družbenih medijev je v zadnjih nekaj letih eksponentno narasla, saj zagotavljajo platformo, ki je na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Uspeh družbenih medijev je v veliki meri posledica njihove sposobnosti ustvarjanja prometa na spletnih mestih.

Družbeni mediji so močno marketinško orodje za spletne trgovine. Lahko vam pomaga prenesti svoje sporočilo strankam in zgraditi trden odnos z njimi.

Platforme družbenih medijev so učinkovit način za spodbujanje prometa na vaše spletno mesto, saj so preprost način za promocijo vaših izdelkov in sodelovanje s strankami. Poleg tega te platforme ponujajo podrobno analitiko, ki vam omogoča, da vidite, kaj deluje in kaj ne.

Prihodnost družbenih medijev je svetla in bodo v prihodnjih letih še naprej pomemben tržni kanal.

 

10. Optimizacija za iskalnike (SEO):

Optimizacija iskalnikov (SEO) je postopek vplivanja na vidnost spletnega mesta ali spletne strani v neplačanih rezultatih iskalnika – pogosto imenovani “naravni”, “organski” ali “prisluženi” rezultati.

Nekaj preprostih korakov vam lahko pomaga optimizirati spletno mesto za iskalnike. Najprej se prepričajte, da je vaša vsebina edinstvena in dragocena. Nato uporabite ustrezne ključne besede v naslovnih oznakah in meta opisih. Na koncu se prepričajte, da uporabljate kakovostne URL-je in izvajate kanonične URL-je.

Obstaja veliko načinov za optimizacijo vaše spletne strani za iskalnike. Eden najbolj priljubljenih in učinkovitih načinov je uporaba ključnih besed v naslovnih oznakah in meta opisih.

Naslovne oznake morajo biti kratke, opisne in vsebovati ključne besede, ki ustrezajo vaši vsebini. Meta opisi morajo biti jedrnati, opisni in vključevati poziv k dejanju.

Optimizacija vašega spletnega mesta za iskalnike je ključni korak pri zagotavljanju največje možne vidnosti.

Začeli bomo z ogledom osnov SEO – kaj je to, zakaj je pomembno in kako ga uporabiti za optimizacijo spletne trgovine.

SEO je način, da se vaše spletno mesto uvrsti višje v iskalnikih za ustrezne ključne besede. Je pomemben del vsakega spletnega poslovanja, saj pomaga, da se vaše spletno mesto prikaže, ko nekdo išče nekaj, kar je povezano z vašim početjem.

Pomembno je, da uporabite SEO za optimizacijo vaše spletne trgovine, saj vam lahko pomaga doseči več ljudi in povečati prodajo.

SEO je postopek optimizacije vašega spletnega mesta, tako da se prikaže višje na straneh z rezultati iskalnika.

Obstajata dva glavna dejavnika, ki vplivata na to, kako visoko bo vaše spletno mesto uvrščeno med rezultati iskanja: SEO na strani in SEO zunaj strani. SEO na strani vključuje stvari, kot so raziskovanje ključnih besed in optimizacija vsebine, medtem ko SEO zunaj strani vključuje ustvarjanje povezav in trženje v družabnih medijih.

Nekatere najbolj opazne prednosti uporabe SEO za optimizacijo vaše spletne trgovine so: povečan promet, boljše stopnje konverzije in večji prihodek.

SEO je pomemben del strategije vsake spletne trgovine, saj lahko dolgoročno vpliva na vaše podjetje. Dokazano pomaga privabiti več prometa na spletna mesta, poveča stopnje konverzije in ustvari več prihodkov za podjetja, ki ga uporabljajo pravilno.

Picture of Mirijam

Mirijam

Brezplačno nadgradite svojo spletno trgovino

Razvijte svoje podjetje z našimi nasveti. Odkrijte skrivnosti uspeha v e-trgovini!

Bodite prvi, ki bo izvedel, kako posodobiti, prenoviti ali pospešiti vašo spletno prodajo. Vpišite se na naše novičke.

Z vpisom se strinjate z našimi splošnimi pogoji.